De Volledige Prothese

Voor een volledige prothese kunt u rechtstreeks en zonder verwijzing bij ons terecht.
 

Voordat er aan een volledige prothese begonnen wordt, is het altijd van belang vast te stellen wat u graag wilt en of dat allemaal wel kan.
En natuurlijk wilt u graag weten hoeveel het kost.

Wanneer dat allemaal duidelijk is, kan er met de prothese begonnen worden. 
De eerste twee keer  worden er afdrukken gemaakt, die u de tweede keer zelf met verschillende mondbewegingnen in de goede vorm  brengt.  De afdrukken wordt aangepast aan de verschillende mondbewegingen die u tijdens het dagelijks leven maakt.

De derde keer wordt de stand van kaken tov elkaar vast gelegd en worden de tanden en kiezen uitgezocht.

Nu kan de proefprothese gemaakt worden en kunt de prothese passen cq. uitproberen.
Alle tanden en kiezen zitten er nu  in was in, dus wanneer er iets niet prettig aanvoelt kan alles net zo lang veranderd worden, totdat u zegt: " Ja, wanneer de prothese zo zou blijven dan kan ik er wel aan wennen, dit voelt goed aan"
Dan kan nu de prothese afgemaakt worden en weet u zeker dat u niet voor nare verassingen komt te staan wanneer u de prothese op komt halen.

De volgende keer is de prothese in kunststof geperst en voor gebruik gereed.

Nu breekt er voor u een gewenningstijd aan. De tanden en kiezen van de nieuwe prothese zitten op een andere plaats dan in uw oude prothese en dat moet even wennen, net als een nieuwe bril of een paar nieuwe schoenen.

Aan pijn hoeft u niet te wennen, daar moet zo snel mogelijk iets aan gedaan worden. Zo snel mogelijk bellen  om dit te laten verhelpen.

Na 14 dagen komt u altijd terug om te kijken hoe de prothese in de praktijk functioneert.

Voor meer informatie klik hier


Voor gratis advies: B. Niezing | Kuinderdijk 1 | 8356VN  Blokzijl | Telefoon (0527)  291364