ReparatiesHet breken van uw kunstgebit  is altijd  heel vervelend en u wilt de prothese dan ook  graag zo snel mogelijk weer gerepareerd hebben.

Voor het laten repareren van uw prothese kunt u het beste een telefonische afspraak maken, dan kunnen we een afspraak maken, wanneer het u het beste uitkomt

Een aantal zaken  zijn hiervoor van belang:
- bewaart u altijd alle stukken, dat bespaart de kosten van het maken van een afdruk.
- probeert u de prothese niet zelf te lijmen! 
  Lijm heeft de eigenschap om prothesekunststof op te lossen en wanneer de gebroken delen niet goed verlijmd zijn, kan de prothese ook niet goed  gerepareerd worden en zal de prothese niet meer passen.

Neemt u altijd uw pasje van uw zorgverzekering  en uw legitimatie mee, dan kunnen wij de kosten, in de meeste gevallen, rechtstreeks bij uw zorgverzekering declareren.

De kosten voor een reparatie van een volledige boven- of onderprothese worden vanuit  de basisverzekering vergoed, maar deze kosten komen ook ten laste van het eigen risico van de basisverzekering. Wanneer u deze nog niet geheel opgebruikt hebt, kan het zijn dat u toch nog een factuur van uw zorgverzekering  krijgt voor de reparatie.

De kosten van repararties van partiële protheses en frameprotheses kunt alleen vergoed krijgen wanneer u een tandartsverzekering hebt. Informeer hiervoor bij uw zorgverzekering.


 

Voor gratis advies: B. Niezing | Kuinderdijk 1 | 8356VN  Blokzijl | Telefoon (0527)  291364